Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Anketu Kanoista roku vyhrála Štěpánka Hilgertová
 
      Kajakářka Štěpánka Hilgertová se stala vítězkou obnovené ankety o tuzemského Kanoistu roku, jež byla dnes vyhlášena v Olomouci. Jméno dvojnásobné olympijské vítězky se objevilo nejčastěji na 120 hlasovacích lístcích odborníků a sportovních novinářů. Pořadatelé se rozhodli další pořadí v absolutní kategorii nezveřejňovat.

 
V anketě, která se naposledy konala v roce 1996, se hodnotily výkony sportovců ve všech kanoistických odvětvích za uplynulé dvě sezóny. "Po olympiádě v Sydney anketa nebyla a letos zase slalomářům zrušili mistrovství světa," vysvětlil reprezentační trenér kanoistů-sjezdařů Robert Knebel, který vzal na svá bedra organizaci ankety. Hilgertová neměla konkurenci ani v hlasování o nejlepšího sportovce v jednotlivých sekcích. "Je to zvláštní příležitost, protože jsem dosud neměla možnost podobnou anketu vyhrát. Doufám, že to je začátek příjemné tradice," zářila spokojeností Hilgertová.
Mezi slalomáři se za ní umístili bronzoví medailisté ze Sydney Marek Jiras s Tomášem Mádrem a třetí skončila pátá z olympiády Irena Pavelková. V kategorii rychlostních kanoistů vyhrál podle očekávání několikanásobný medailista z MS a ME Martin Doktor. Nejlepším maratóncem byl vyhlášen čerstvý mistr světa Pavel Bednář a sjezdařem roku byla rovněž podle předpokladů vyhlášena držitelka všech myslitelných titulů Michala Strnadová.
Výsledky ankety:
Kanoista roku: Štěpánka Hilgertová (vodní slalom). Vodní slalom: 1. Hilgertová, 2. Jiras-Máder, 3. Pavelková. Sjezd na divoké vodě: 1. Strnadová, 2. R. Knebel, 3. K. Mrůzek. Maratón: 1. Bednář, 2. Kolanda, 3. Šrámek. Sprint: 1. Doktor, 2. Fuksa, 3. Hottmar. Rafty - muži: R. K. Troja. Rafty - ženy: W & D Prostějov. Junior roku - slalom: 1. Hošková; rychlostní: 1. Šváb

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>