Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Salzkammergut IV-Wofgangsee,Hallstäter See
 
      Charakteristika - je jen 114 metrů hluboké a rozprostírá se na ploše 13,15 km2. Je zde velice dobrá viditelnost. Wolfgangsee je považováno za nejčistější jezero v Saltzkammergut. Nejvhodnější dobou k potápění je jaro a podzim.

 
Pokyny pro potápěče - Potápění je bez poplatku , respektive je nutno zakoupit potápěčskou kartu, která vám platí jeden rok.
Příjezd - Z dálnice Al sjedete směrem na Mondsee, potom na B 154 přes Scharfling do St. Gilgen, Strobl a St. Wolfgang.
Lokality ?
1.Fürbergbucht | Falkensteinwand : Fürnbergbucht je přírodní rezervace a toto území je díky rybímu potěru chráněnou zónou a mezi 15. březnem a 10. květnem uzavřena. V letní sezóně se vybírá za auto a za osobu poplatek v celé oblasti východního břehu, kotviště Fürberg až po St. Dilgen. Vstup do vody je skoro hned z parkoviště. Okolí Fürbergu je považováno za přírodní klenot. Tato lokalita je i pro zkušenější potápěče riskantní a tudíž je lépe požádat o místní doprovod. Nebezpečí tu čeká za každým kamenem.

2.Franzosenschanze | Parkplatz Abersee: tato potápěčská lokalita se táhne na Salzburgské straně podél silnice kolem Wolfgangsee, mezi St. Gilgen a Strobl na kilometrovníku 31,1 až 31,9. Přilehlé parkoviště nabízí místa pro mnoho aut. Vstup do vody je také bez problémů. Pod hladinou se tu skrývá skalnatý svah,se zatopenými stromy, který sahá až do hloubky 35 metrů. Tato lokalita je taktéž z důvodu potěru mezi 15. září až 15. dubnem uzavřen.


Hallstätter See
Charakteristika - Hallstätter See se rozprostírá na území o rozloze 8,58 km2. jeho hloubka dosahuje až 125 metrů. Hallstätter See je světovým podvodním děditstvím a je velmi bohaté na ryby.

Pokyny pro potápěče - Potápění je zde dovoleno jen se souhlasem místních potápěčských organizací, u kterých je nutno nahlásit se. Jsou tu ochranné kulturní a rybářské zóny, kde je celoročně a potom kvůli potěru platí zákaz potápění od května do září.
Příjezd - Pojedete po dálnici A1 až po sjezd Mondsee, dále po silnici B 154 až po St. Gilgen, potom na B158 až po Bad Ischl dále pak na B 145 do Bad Goisern a potom po B 166 ještě 4 kilometry až do Hallstattu.

Pavel Herzig

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>