Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Slavnost na Vltavě
 
      České Budějovice - Na Vltavě se chystá slavnostní otevření vodní cesty v úseku České Budějovice - Hluboká nad Vltavou.

 
Ředitelství vodních cest ČR tak završí svou činnost na 1. úseku obnovené vltavské vodní cesty.

V sobotu 11.6.2011 od 12:00 je připraven na Českém Vrbném program pro malé i velké příznivce vody. Připraveny jsou prohlídky plavební komory, jezu, ochranného přístavu i unikátního sklopného mostu. To vše s poutavým výkladem odborníků. Ve 13 hod. proběhne v přístavu České Vrbné slavnostní akt, při kterém investor staveb - Ředitelství vodních cest ČR za účasti zástupců Ministerstva dopravy a dodavatelů staveb symbolicky předá řeku zpět do rukou zástupců měst České Budějovice a Hluboká nad Vltavou. Završí tak svoji snahu o obnovení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice - Hluboká nad Vltavou, který je prvním ze tří úseků projektu Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice - Týn nad Vltavou. Od tohoto okamžiku bude 8,9 km dlouhá vodní cesta otevřena veřejnosti k plavbě, včetně plavební komory a přístavu. Začne tak první plavební sezóna v obnovené historii plavby v jihočeské metropoli.

Stavební ruch na Vltavě neutichá, jen se posouvá dále směrem k Týnu nad Vltavou. Tam by měli stavbaři dokončit práce v roce 2013, kdy se počítá s plným zprovozněním obnovené vodní cesty až k Orlíku. Region tak získá nové pracovní příležitosti, lákadlo pro turisty i zdroj budoucích příjmů.

Na financování projektu se výrazně podílí i Evropská unie, která přispěje prostřednictvím Operačního programu Doprava z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Část nákladů uhradí Státní fond dopravní infrastruktury.

V rámci doprovodné akce, která je organizována ve vodáckém areálu, budou moci zájemci shlédnout ukázky činnosti Městské policie, Hasičského záchranného sboru a Vodní záchranné služby. Na děti bude čekat skákací hrad, trampolína a další hry. Dospělé i děti potěší i hudební produkce nebo třeba vyjížďka na dračí lodi či malým motorovým člunem. V odpoledních hodinách začne jezdit pro tento den za zvýhodněnou cenu mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou i velká osobní loď.

Více informací o projektu naleznete na www.rvccr.cz a www.vltavaopen.cz

Kontakt:

Ředitelství vodních cest ČR, organizační složka státu zřízená Ministerstvem dopravy ČR
Václav Straka
tiskový mluvčí
E: straka@rvccr.cz
M: 602 368 719

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>